Hadak Útjának szabályzata

A Hadak Útja távcéllövő íjászversenyek, más szóval csaták olyan sorozata, melyet a szervező csapatok önállóan szervezett versenyeiből, az ott elért összesített eredményekkel lehet teljesíteni. Jelenleg 6 csapat szervez csatákat, a Hadak Útjára pedig legalább négy teljesített csatával és emléktárgy beadásával lehet rálépni.

Figyelem: Az adott csata szervezői saját rendezvényükre a Hadak Útja szabályzatán kívül további szabályokat, korlátozásokat és módosításokat bevezethetnek!

Részvételi feltételek

A Hadak Útjára 12 éves kortól lehet nevezni. A csaták sorozata nincs nemekre és korcsoportokra bontva. Felszerelés tekintetében két kategóriát különböztetünk meg: Vadász kategória, ide tartozik minden ablakos és/vagy kifutóval rendelkező íj. A másik kategória a pusztai, a kifutó és ablak nélküli íjak. Vadász kategóriában használható fa vagy karbonvessző, pusztai kategóriában csak favesszőt engedünk meg használni.

A Hadak Útján nincs nevezési díj, viszont a harcosnak be kell adnia egy emléktárgyat, használati tárgyat, vagy finomságot a szervezőknek megőrzésre. Az ajándéktárgyat kérjük a nevezéskor leadni. Olyan ajándékot kell választani, aminek a harcos maga is örülne, de biztosan örömet szerez annak is, aki elnyeri. Fontos, hogy tudjuk: A Hadak Útját végigjárni nem kis teljesítmény, ezért az emléktárgy lehetőleg tükrözze is ezt a teljesítményt! Felső értékhatár nincs, az ajándéktárgyat semmilyen készpénz vagy készpénzhelyettesítő eszköz (csekk, utalvány, stb) nem válthatja ki.

Pontozás

Az egyes versenyeken elérhető maximális pontszám százalékos arányát minden csata után rögzítjük. Ha a harcos legalább négy csatát teljesített a Hadak Útján, akkor az összesített eredményei, ha többet teljesített mint négy csata, akkor a négy legjobb eredményeit vesszük figyelembe véve a végső értékelésnél. Az elért pontok figyelemmel kísérhetők itt, a Hadak Útja honlapján, a végső összesítést és a ranglistát szintén itt tesszük közzé.

Díjazás

  1. Az eredményhirdetés (az év utolsó Hadak Útja csatájának végén) során először a legjobb eredményt elérő harcos nevét hirdetjük ki, aki így először választhat a felhalmozott és közszemlére kitett ajándékok közül. Ezek után az eredményeket szerint csökkenő sorrendben hirdetjük ki, így a harcosok ebben a sorrendben választhatnak a felajánlott portékából. Ha az eredményhirdetés végén marad portéka, azt elárverezzük a harcosok között.
  2. Minden harcost, aki végigjárta a Hadak Útjának legalább négy csatáját, tappsal és éljenzéssel jutalmazunk.
  3. A Hadak Útján meghirdetjük a Hadak Útjának Bajnoka címet is. Ezt a címet automatikusan elnyeri az, aki a Hadak Útjának minden csatáján résztvesz és a legmagasabb eredményt éri el. A Hadak Útjának Bajnoka 2020 évben egy, a Jackal Archery által a Bajnok kívánsága szerint elkészített laminált íjat kap jutalmul.

Jelentkezés

  • Harcosként legkésőbb a Hadak Útja olyan csatáján, amelyikkel még teljesítheti a legalább négy csatát. Ekkor kell leadni az ajándéktárgyat, de legkésőbb a következő csata előtt.
  • Aki szervezőként szeretne a Hadak Útjára lépni, az jelentkezhet bármely csata szervezőjénél, aki pedig majd tájékoztatja a Hadak Útjára lépés szervezői feltételeiről és a teendőkről.

A Hadak Útja Szabályzatát a Hadak Útjának alapító tagjai alkották meg. A változatás jogát fenntartják. A szabályzattal kapcsolatban szívesen válaszolunk a Kapcsolat menüpontban feltett kérdésekre, vagy bárki forduljon bármely csatánkon annak szervezőjéhez bizalommal.