Köszöntjük a Hadak Útján!

Figyelem! A vírushelyzet alakulása lehetővé teszi a rendezvények megfelelő intézkedések betartása melletti szervezését, ezért mindenkit kérünk, tájékozódjon a szükséges teendőkről a kiírásokban vagy a megadott elérhetőségeken!

A Hadak Útja 2020-ban jött létre, és egy országos történelmi íjász-távcéllövő versenyeknek képez olyan keretet, melynek célja egymáshoz közelebb vinni és ötvözni a sport- és harci íjászatot, tehát napjaink és őseink íjászatát.

A Hadak Útja jelenleg 6 csatából áll, mely érdeklődő csapatok esetében tovább bővülhet.

A Hadak Útja az önálló versenyeket fogja össze csaták sorozatává, a végén pedig a legjobb harcosok a csatákban elért eredmények függvényében díjazást kapnak. A díjazáshoz legalább 4 csatában részt kell venni, ám az egyes csatákon önállóan, a Hadak Útjára nevezés nélkül is lehet indulni.

A Hadak Útjára lépni egy darab ajándéktárgy beadásával lehet, mely ajándékokat a Hadak Útja utolsó csatáján közszemlére tesszük. A benevezett harcosok a Hadak Útján elért 4 legjobb eredménye alapján elért sorrend alapján választhatnak az ajándékokból. A pontozás egyszerű: Minden csatán van egy elérhető legnagyobb pontszám, és a benevezett harcos eredményét minden csatában százalékban rögzítjük. Az értékelésnél a négy legjobb százalékot vesszük alapul az összes pontszám kiszámolásához.

Meghirdetjük a Hadak Útja Abszolút Bajnoka címet is. Aki a hat csatából a legtöbb pontot lövi, elnyeri az adott év Abszolút Bajnoka címet. Ehhez a Hadak Útja mind a hat csatájában részt kell vennie, bármelyik kategóriában indulhat. Az Abszolút Bajnok díjazása egy Jackal Archery (Farkas Nándor) által készített laminált íj. A cím elnyerését követően a bajnok megadhatja a Jackal Archerynek, hogy ilyen színben, fonterőben és típusban szeretné a díját átvenni.